Bibliotecara de la Auschwitz/Antonio G. Iturbe PDF

Coperta Carte Bibliotecara de la Auschwitz/Antonio G. Iturbe

Cartea Bibliotecara de la Auschwitz/Antonio G. Iturbe este publicata de editura RAO si face parte din categoria Fictiune/Moderni, contemporani. Daca vrei sa citesti cartea Bibliotecara de la Auschwitz/Antonio G. Iturbe in limba romana da click pe butonul de mai jos. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Bibliotecara de la Auschwitz/Antonio G. Iturbe

Fiecare carte spune o poveste sau te invata ceva specific. Citeste descrierea cartii si vezi despre ce e vorba. 

‚ĶRudi Rosenberg este de aproape doi ani la Birkenau, iar asta este o adevarata isprava. O intamplare ciudata care l-a transformat intr-un veteran de nouasprezece ani si i-a fost de folos pentru a obtine un post de registrator, care consta in a tine la zi registrele de intrare si iesire ale celor internati, intr-un loc unde deplasarea persoanelor este in mod tragic constanta. Este o slujba foarte pretuita de nazisti, care sunt meticulosi chiar si cand omoara. De aceea, Rudi Rosenberg nu poarta uniforma in dungi a detinutilor conventionali. Etaleaza cu mandrie niste pantaloni uzati de calarie care, in oricare alte vremuri, ar fi fost de lepadat, dar care la Auschwitz se dovedesc a fi un articol de imbracaminte de lux. In afara de liderii numiti kapo, de bucatari si cei din posturile de incredere precum registratorii sau secretarii de bloc, toti cei internati poarta jegoasele uniforme in dungi. Cu rare exceptii, ca de pilda lagarul familial. Trece pe langa postul de control al cantonamentului de carantina de care apartine, afisand in fata garzilor cu care se intalneste un zambet binevoitor de detinut model. Nu i se ridica prea mari obiectii cand ii informeaza ca se indreapta spre lagarul Blid, sa duca niste liste. Merge pe bulevardul de pamant care face legatura prin perimetrul exterior intre diferitele lagare din complexul Birkenau si priveste in departare sirul de arbori care delimiteaza padurea, care la acea ora de dupa-amiaza de iarna este o linie incetosata. O rafala de aer ii aduce chiar si putin din aroma dulceaga a buruienilor umede, a ciupercilor si muschilor. Inchide o clipa ochii, ca sa o savureze. Libertatea are miros de padure umeda. A fost convocat la o reuniune clandestina pentru a discuta despre acel enigmatic lagar familial. Tanarul registrator rememoreaza niste amintiri de acum cateva luni, desi in acel loc in afara realitatii care este lager-ui, i se par intamplari antice dintr-o era vaga. La fel cum busolele isi pierd orientarea cand se apropie de Polul…

Cum citesti fisierele PDF?
Fisierele PDF pot fi citite cu ajutorul browserelor, dar daca vrei sa nu depinzi de un browser atunci poti descarca programul Acrobat Reader. Cartile pot fi citite de pe orice device, telefoanele au propriile aplicatii care iti permit sa citesti cartea Bibliotecara de la Auschwitz/Antonio G. Iturbe in format electronic.

Top Carti