Domni si Doamne/Marta Petreu PDF

Coperta Carte Domni si Doamne/Marta Petreu

Cartea Domni si Doamne/Marta Petreu este publicata de editura Polirom si face parte din categoria Fictiune/Literatura romana. Daca vrei sa citesti cartea Domni si Doamne/Marta Petreu in limba romana da click pe butonul de mai jos. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Domni si Doamne/Marta Petreu

Fiecare carte spune o poveste sau te invata ceva specific. Citeste descrierea cartii si vezi despre ce e vorba. 

Ce ar fi fost Lucian Blaga fara Cornelia si cum ar fi aratat opera lui daca nu ar fi fost iubit de ea? se intreaba Marta Petreu. Ea ignora “muzele” scriitorului si se opreste la cea care i-a fost toata viata alaturi, cautindu-i urmele peste tot, in marturiile lui si ale fiicei lor, in marturiile prietenilor sau strainilor. Apoi o evoca pe Doti, sotia lui Radu Stanca, trecuta sub tacere in marturiile fratelui acestuia, cunoscutul scriitor Horia Stanca, si arata cit de puternic legati au fost de fapt cei doi. Discuta cu Mircea Cartarescu despre cartile lui si despre criticii literari. Mai povesteste si despre alti domni si alte doamne care i-au lasat o impresie profunda: Herta Muller, Petru Dumitriu, Stefan Agopian sau contele Miklos Banffy cu a sa Trilogie transilvana. Marta Petreu , scriitor si profesor la Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. La Editura Polirom a mai publicat, intre altele: Acasa, pe Cimpia Armaghedonului (2011, 2019), Diavolul si ucenicul sau: Nae Ionescu – Mihail Sebastian (2009, 2010, 2016), Generatia ’27 intre Holocaust si Gulag. Mircea Eliade si Klaus Mann despre generatia tinara (2016), Supa de la miezul noptii (2017)….

Cum citesti fisierele PDF?
Fisierele PDF pot fi citite cu ajutorul browserelor, dar daca vrei sa nu depinzi de un browser atunci poti descarca programul Acrobat Reader. Cartile pot fi citite de pe orice device, telefoanele au propriile aplicatii care iti permit sa citesti cartea Domni si Doamne/Marta Petreu in format electronic.

Top Carti