Urma/Adrian Alui Gheorghe PDF

Coperta Carte Urma/Adrian Alui Gheorghe

Cartea Urma/Adrian Alui Gheorghe este publicata de editura Cartea Romaneasca si face parte din categoria Fictiune/Literatura romana. Daca vrei sa citesti cartea Urma/Adrian Alui Gheorghe in limba romana da click pe butonul de mai jos. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Urma/Adrian Alui Gheorghe

Fiecare carte spune o poveste sau te invata ceva specific. Citeste descrierea cartii si vezi despre ce e vorba. 

Urma, publicata la editura Cartea Romaneasca, nu este cartea unui poet convertit la proza, ci e un roman scris dupa toate regulile genului. Subiectul e provocator: in inchisoarea de la Aiud, in anii ’60, apar urme suspecte pe zapada dintre pavilioanele intesate cu „politici“. Se declanseaza o ancheta. Marturiile sunt halucinante: sotia unui detinut – desigur, e vrajitoare – isi poseda cu patima sotul, noaptea, in celula, calugarul Daniil, mort cu un an in urma, si Maica Domnului vin sa aline suferintele „banditilor“. Ancheta se impotmoleste, amenintarile curg de la Centru. Trebuie gasit vinovatul si cum cazul depaseste granitele realitatii, acesta nu poate fi decat magicianul care preface apa in vodca, descuie orice usa, smulge cu puterea gandului hainele gardienilor: detinutul Gurii Lovin. Din acest moment, lucrurile scapa de sub control, comandantul isi pierde mintile, iar finalul devine un nou inceput.„Am scris Urma dintr-o respiratie, in trei, patru saptamani, dupa ce am purtat in minte subiectul vreo doi ani. E o poveste care intra in intimitatea teribilei inchisori de la Aiud, in anul 1960, un an de varf al torturii din perioada comunista. Paradoxal, drama aluneca in comedie, rasul amar incearca sa exorcizeze acea lume demonizata.“ – Adrian Alui Gheorghe…

Cum citesti fisierele PDF?
Fisierele PDF pot fi citite cu ajutorul browserelor, dar daca vrei sa nu depinzi de un browser atunci poti descarca programul Acrobat Reader. Cartile pot fi citite de pe orice device, telefoanele au propriile aplicatii care iti permit sa citesti cartea Urma/Adrian Alui Gheorghe in format electronic.

Top Carti