Va veni focul/James Baldwin PDF

Coperta Carte Va veni focul/James Baldwin

Cartea Va veni focul/James Baldwin este publicata de editura BLACK BUTTON BOOKS si face parte din categoria Fictiune/Publicistica, eseu. Daca vrei sa citesti cartea Va veni focul/James Baldwin in limba romana da click pe butonul de mai jos. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Va veni focul/James Baldwin

Fiecare carte spune o poveste sau te invata ceva specific. Citeste descrierea cartii si vezi despre ce e vorba. 

Nascut in 1924 in Harlem, New York, James Baldwin este un romancier, eseist, dramaturg, poet si critic social din Statele Unite care a oferit o voce literara erei activismului pentru drepturile omului din anii ’50 si ’60. Baldwin fictionalizeaza intrebari fundamentale despre rasa, sexualitate, credinta, libertate si obstacolele internalizate de indivizi in contextul complexelor presiuni sociale si psihologice. Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numara romanele Camera lui Giovanni (Black Button Books, 2018), Daca Strada Beale ar putea vorbi (Black Button Books, 2019), Alta tara (Paralela 45, 2017), Go Tell It on the Mountain (1953), Just Above My Head (1979), volumul de proza scurta Going to Meet the Man (1965) si eseurile Notes of a Native Son (1955) si Nobody Knows My Name (1961).James Baldwin a murit pe 30 noiembrie 1987 in Saint-Paul-de-Vence, Franta. Mormantul lui se afla in cimitirul Ferncliff din Hartsdale, langa New York. Publicat in 1963 si devenit imediat bestseller, Va veni focul a galvanizat Statele Unite si a dat o voce puternica miscarii drepturilor civile, in plina formare. O evocare graitoare a copilariei petrecute in Harlem si, totodata, o examinare abraziva a consecintelor nedreptatii rasiale, aceasta carte este un document extrem de personal si incitant. Contine doua “scrisori”, compuse la centenarul Proclamatiei de emancipare, care i-au incurajat pe americani, indiferent de culoarea pielii, sa atace mostenirea ingrozitoare a rasismului. Descrisa de The New York Times Book Review ca “predica, ultimatum, confesiune, depozitie, testament si cronica… toate intr-o proza incandescenta, geniala”, Va veni focul este un clasic al literaturii.”Cel mai bun eseu pe care l-am citit vreodata… iar Baldwin a refuzat sa menajeze pe cineva. E deopotriva direct si minunat. Nu pare sa scrie pentru a convinge. Scrie dincolo de cititor.” Ta-Nehisi Coates”Ca scriitor de eseuri polemice pe teme rasiale, James Baldwin nu are egal. De fapt, probabil ca nici n…

Cum citesti fisierele PDF?
Fisierele PDF pot fi citite cu ajutorul browserelor, dar daca vrei sa nu depinzi de un browser atunci poti descarca programul Acrobat Reader. Cartile pot fi citite de pe orice device, telefoanele au propriile aplicatii care iti permit sa citesti cartea Va veni focul/James Baldwin in format electronic.

Top Carti